A A tekstgrootte:

Vacature Medisch Samenvatter

12 oktober 2021

Vacature Medisch Samenvatter

Leuke bijbaan voor student geneeskunde bij de Nederlandse Hersenbank! Heb jij een lange wachttijd tot co-schappen, een pauze van je studie, of ben je in de gelegenheid om deze bijbaan te combineren met je studie?

De Nederlandse Hersenbank (NHB) is een afdeling van het Nederlands Herseninstituut. Via een donorprogramma verzamelt de NHB hersenweefsel van overleden personen. Er wordt hersenweefsel van donoren met diverse hersenaandoeningen maar ook van neurologisch gezonde donoren verzameld. Het hersenweefsel wordt voorzien van klinisch en neuropathologisch goed gedocumenteerde gegevens en beschikbaar gesteld aan wetenschappers over de hele wereld. De NHB bestaat uit een team van 14 enthousiaste medewerkers.

Wat ga je doen

Na overlijden van een hersendonor, vragen wij bij de huisarts, specialist ouderengeneeskunde en/of medisch specialisten die bij ons bekend zijn de medische gegevens op (hier vragen wij toestemming voor bij registratie). Zodra alles toegestuurd is, is de medisch samenvatter verantwoordelijk voor het maken van een samenvatting van deze medische informatie in het Engels, en het verwerken van alle relevante informatie in onze database. Deze samenvattingen zijn belangrijk voor de pathologen die uiteindelijk de neuropathologische diagnose stellen. Ook zijn de klinische samenvattingen beschikbaar voor onderzoekers die hersenweefsel aanvragen. Regelmatig is er overleg met het team medisch samenvatters om onze werkwijze continu te blijven verbeteren. 

Verder zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe database, waar we op een meer gestructureerde wijze de diagnoses, klinische symptomen, intoxicaties etc. willen gaan vastleggen.

Ondersteunende taken voor dit project zou ook tot je takenpakket kunnen behoren.  
Hier kun je de volledige vacaturetekst lezen.

Vacature Medisch Samenvatter