A A tekstgrootte:

Informatie voor behandelaren

Brochures voor in de wachtkamer

U kunt bij ons informatiefolders en/of posters aanvragen voor in de wachtkamer of spreekkamer. Bel 020-5665499 of mail naar info@hersenbank.nl.

Met patiënten praten over hersendonatie

Als behandelaar het onderwerp hersendonatie ter sprake brengen kan lastig zijn. Hieronder geven wij een voorbeeld van hoe u met uw patiënten de mogelijkheid om hersendonor te worden kunt bespreken.

Voorbeeld:

Hoe informeer ik een patiënt over hersendonatie

Hoe informeer ik een patiënt over hersendonatie

 

 

 

 

 

 

 

Medische gegevens en Klinisch Diagnostisch Protocol

Voor het wetenschappelijk onderzoek is de beschikbaarheid van alle medische gegevens van groot belang. Wij vragen deze gegevens na het overlijden van een donor daarom bij alle behandelaren op. Daarbij wordt tevens een vragenlijst meegestuurd, het Klinisch Diagnostisch Protocol (KDP). Aan u als behandelaar het verzoek om deze vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Uiteraard garandeert de NHB dat er zeer zorgvuldig wordt omgegaan met de gegevens en worden de originele papieren altijd binnen twee werkdagen aangetekend retour gestuurd.

Neuropathologisch verslag

De neuropatholoog schrijft een neuropathologisch verslag, waarbij de bevindingen worden gerelateerd aan de klinische diagnose. Dit rapport verstuurt de NHB naar de behandelend artsen van de donor. De huisarts of specialist ouderengeneeskunde wordt verzocht het rapport na te bespreken met de nabestaanden. In sommige gevallen wil de familie het rapport nabespreken met een andere arts, hetgeen uiteraard ook mogelijk is.

Informatie voor behandelaren