A A tekstgrootte:

Nina Fransen promoveert cum laude na onderzoek met weefsel NHB

2 juli 2021

Nina Fransen promoveert cum laude na onderzoek met weefsel NHB

Het onderzoek van Nina focust zich op de ziekte multiple sclerose (MS). Tijdens haar onderzoek heeft ze het hersenweefsel van 182 donoren met MS in kaart gebracht om te onderzoeken welke cellen betrokken zijn bij deze ziekte, en hoe. Ook heeft ze onderzocht waarom het beloop van de ziekte MS tussen patiënten zo kan verschillen.

Daarnaast werkte Nina deels bij de NHB, o.a. om onderzoekers die weefsel van donoren met MS aanvragen te adviseren. Met zulk advies en dankzij het in kaart brengen van het weefsel van donoren met MS, kan de NHB dit weefsel nog beter uitgeven aan onderzoekers wereldwijd: er kan nauwgezet bekeken worden welke weefsels het beste gebruikt kunnen worden om de vraag van de onderzoeker te beantwoorden.

Ruim 4 jaar aan onderzoek heeft geleid tot een proefschrift van ruim 300 pagina’s (welke hier te lezen is). Op 2 juli verdedigde Nina haar proefschrift, waarna ze officieel cum laude promoveerde. Haar onderzoek is van groot belang om dichterbij het begrijpen, en uiteindelijk oplossen, van MS te komen en wordt voorgezet door collega’s binnen het Nederlands Herseninstituut. Het onderzoek is mogelijk gemaakt met financiële steun van de Stichting MS Research en De VriendenLoterij.

Nina Fransen promoveert cum laude na onderzoek...