A A tekstgrootte:

Nieuwe collega gezocht!

15 augustus 2017

Nieuwe collega gezocht!

De Nederlandse Hersenbank (NHB) verzamelt via een donorprogramma hersenmateriaal van overleden personen en stelt dit beschikbaar aan de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap. Het hersenweefsel wordt goed gekarakteriseerd en vergezeld van klinische informatie. 

De Coördinator medische gegevens is ervoor verantwoordelijk dat medische gegevens worden verzameld, opgeslagen en beschikbaar gesteld volgens passende criteria, toegespitst op het ziektebeeld en zoveel mogelijk gestandaardiseerd en kwantitatief. Hiervoor werkt u samen met de (neuro)pathologen van het VU Medisch Centrum, die de hersenobducties uitvoeren en de einddiagnose stellen, en met het team van de Nederlandse Hersenbank. 

Bij de functie horen de volgende taken en verantwoordelijkheden: 

 • Analyseren en in het Engels samenvatten van Nederlandstalige medische dossiers, samen met twee tot drie voor dit doel aangestelde parttime medewerkers (totaal 0.4 fte)
 • Evalueren en nader definiëren van criteria voor verzameling, opslag en uitgifte van medische gegevens. Dit is actueel aangezien:
  o    hersendonoren steeds vaker afkomstig zijn uit onderzoeks- en behandelcohorten, waardoor steeds meer tijdens leven verzamelde data beschikbaar is;
  o    de database van de NHB zal worden herzien. Vernieuwde criteria voor opslag van medische gegevens dienen te worden geïmplementeerd in de nieuwe database. 
 • Aansturen van het team medisch samenvatters
 • Adviseren van onderzoekers (die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van hersenweefsel en / of bijbehorende data) over de beschikbare medische gegevens

Functieprofiel
Onze ideale kandidaat: 

 • Heeft WO-werk- en denkniveau
 • Heeft voldoende medische kennis en beheerst de terminologie, bij voorkeur door een afgeronde studie Geneeskunde met ervaring in de neurologie en / of psychiatrie
 • Heeft ervaring met (samenvatten van) klinische dossiers
 • Heeft goede communicatieve vaardigheden en kan zich mondeling en schriftelijk uitstekend uitdrukken, in zowel Nederlands als Engels
 • Is conceptueel sterk en kan snel inzicht verwerven in de huidige en gewenste database-structuur van de Nederlandse Hersenbank met betrekking tot de opslag van medische gegevens
 • Heeft affiniteit met de doelstellingen van de Nederlandse Hersenbank en met neurologisch en psychiatrisch wetenschappelijk onderzoek

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft in eerste instantie een dienstverband van één jaar. Bij goed functioneren behoren verlenging en een vast dienstverband tot de mogelijkheden. 
De inschaling is volgens de cao Nederlandse Universiteiten en het salaris bedraagt bij een fulltime aanstelling minimaal 3.475,- en maximaal 5.405,- euro bruto per maand (schaal 11/12 CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie over de organisatie
Het Nederlands Herseninstituut is gevestigd in Amsterdam en voert fundamenteel en strategisch hersenonderzoek uit. Het is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. De Nederlandse Hersenbank (NHB) is een afdeling van het Nederlands Herseninstituut. De NHB bestaat uit een team van 16 medewerkers binnen het Nederlands Herseninstituut en werkt daarnaast nauw samen met diverse betrokkenen op andere locaties. Meer informatie over het Nederlands Herseninstituut en de NHB is te vinden www.hersenbank.nl en www.brainbank.nl. 

Meer informatie over de vacature
Voor meer informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Dr. Corbert van Eden, de huidige functionaris (020 566 5524, [email protected]) of met Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank (020 566 5499, [email protected]).

Sollicitaties
U kunt uw motivatiebrief en curriculum vitae uiterlijk tot 15-09-2017 sturen aan de afdeling P&O van het Nederlands Herseninstituut ter attentie van Mw. Ernita Pfaff ([email protected]), onder vermelding van Coördinator medische gegevens Nederlandse Hersenbank. De selectieprocedure start direct en zal doorgaan tot de vacature is vervuld.

Deze vacature staat open voor iedereen die aan de vereisten voldoet ongeacht leeftijd, ras, sekse, seksuele geaardheid of arbeidshandicap. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Nieuwe collega gezocht!