A A tekstgrootte:

NHB ontvangt erfenis van dhr. J.D. Stelling

24 april 2013

NHB ontvangt erfenis van dhr. J.D. Stelling

Op 24 april jl. bezochten de heer en mevrouw De Weijer de Nederlandse Hersenbank om namens de op 8 mei 2012 overleden heer J.D. (Jan) Stelling een bedrag van € 13.000 aan te bieden.

De heer Stelling was zeer geïnteresseerd in de werking van de hersenen en hersenonderzoek. Met name de artikelen die in de landelijke media verschenen naar aanleiding van onderzoek en de publicaties van Dick Swaab vond hij erg interessant. Juist omdat de heer Stelling vermoedde dat de Nederlandse Hersenbank niet vaak als goed doel wordt opgenomen in een testament, heeft hij besloten om een bedrag aan de NHB na te laten.

De NHB is enorm geraakt door dit gebaar van de heer Stelling en is hem hiervoor zeer dankbaar. Bij de officiële overdracht van de erfenis waren dr. Inge Huitinga (directeur NHB), dr. Ronald van der Neut (directeur bedrijfsvoering Nederlands Herseninstituut) en prof. dr. Dick Swaab (onderzoeker en voormalig directeur Nederlands Herseninstituut) aanwezig. Inge Huitinga lichtte toe dat het bedrag gebruikt zal worden voor de financiering van de nieuwe websites en een nieuwe wervende folder van de NHB. Deze communicatiemiddelen zijn ontwikkeld in het kader van de nieuwe huisstijl van het Nederlands Herseninstituut en de Nederlandse Hersenbank.

NHB ontvangt erfenis van dhr. J.D. Stelling