A A tekstgrootte:

NHB ondertekent MoU met Korea Brain Research Institute

7 november 2014

NHB ondertekent MoU met Korea Brain Research Institute

Van 2 november tot 7 november bezocht Dr. Inge Huitinga, directeur van de NHB de Republiek Korea om een MoU, een Memorandum of Understanding (een memorandum van overeenstemming of samenwerkingsovereenkomst) tussen het nieuwe Korea Brain Research Institute (KBRI) en het Nederlands Herseninstituut te ondertekenen namens de NHB. Daarnaast bezocht Dr. Inge Huitinga de KBRI, de Seoul National University en het Korea advanced Institute of Science and Technology (KAIST).

Het MoU verklaart de intentie tot samenwerking aan onderzoeksprojecten met betrekking tot hersenaandoeningen. Het Nederlands Herseninstituut en het KBRI zijn overeen gekomen om samen te werken aan verschillende onderzoeksgebieden, in het bijzonder het onderzoek naar hersenaandoeningen en ook de normale en abnormale ontwikkeling van de hersenen. Ook biedt de samenwerking kansen om vaardigheden, informatie en technieken uit te wisselen met betrekking tot het runnen van een hersenbank.

Op 3 november hebben Dr. Inge Huitinga en Dr. Yoo-Hun Suh (voorzitter van KBRI) de MoU ondertekend in aanwezigheid van President Park Geun-hye van de Republiek Korea en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland. De ceremonie vond plaats in het Blue House (Cheong Wa Dae), het directiekantoor en de officiële residentie van president Park. Dr. Inge Huitinga woonde diezelfde avond het staatsbanket in het Blue House bij. Andere leden van de Nederlandse delegatie van het staatsbezoek waren minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, minister van Economische Zaken Henk Kamp, en Guus Hiddink, oud-bondscoach van het Koreaanse nationale elftal.

Op 11 juni 2014 bezochten Dr. Je-Geun Chi (directeur) en Dr. Chang Man Ha (Senior Onderzoeker) van de Korea Brain Bank de NHB ter voorbereiding van de officiële lancering van de Korea Brain Bank, dat deel uitmaakt van de KBRI. Tijdens dit bezoek heeft de NHB haar ervaringen gedeeld en de voorbereidingen voor de MoU werden getroffen.

The Blue House (Cheong Wa Dae)

The Blue House (Cheong Wa Dae)

NHB ondertekent MoU met Korea Brain Research In...