A A tekstgrootte:

NHB nieuwe goede doel van Amsterdamse Bos Golf

7 juli 2016

NHB nieuwe goede doel van Amsterdamse Bos Golf

De Nederlandse Hersenbank ontvangt de komende drie jaar de opbrengsten van het Amsterdamse Bos Golf.

Dit werd bekend gemaakt door Rotary Aalsmeer-Uithoorn tijdens de zesde editie van het toernooi op 5 juli jl. Met deze donatie kan de Hersenbank een onderzoeker aanstellen voor een studie naar de relatie tussen klinische en neuropathologische diagnosen van hersenziekten. De opbrengst is afhankelijk van de deelnemers en hun donaties maar kan in drie jaar oplopen tot 100.000 – 150.000 euro.

Het Amsterdamse Bos Golf is een uniek golfevenement waarbij het gehele Amsterdamse Bos voor één dag wordt omgetoverd tot golfbaan. Jaarlijks strijden ruim 25 teams om de eretitel. Tijdens de vorige vijf toernooien is bij elkaar ruim 210.000 euro bijeengebracht voor hersenonderzoek door het MS Centrum van het VUmc en onderzoek naar de bestrijding van de gevolgen van herseninfarcten door de AMC Foundation.

De opbrengst van de toernooien in 2017, 2018 en 2019, komt volledig ten goede aan het onderzoek van de Nederlandse Hersenbank. “Het blijkt dat de diagnoses bij leven van neurologische aandoeningen regelmatig niet overeenkomen met het beeld wat we in de hersenen aantreffen na overlijden. Dankzij de donatie van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn kan de Hersenbank onderzoeken hoe vaak en waarom dit misgaat, in het bijzonder bij de ziekte van Parkinson en gerelateerde dementie en zodoende het belang van postmortaal onderzoek onderbouwen,” aldus Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank.

Meer informatie over dit evenement treft u op de website van de Rotary Aalsmeer-Uithoorn via 
Rotary logo

 

NHB nieuwe goede doel van Amsterdamse Bos Golf