A A tekstgrootte:

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt MS - Atlas in ontvangst

27 mei 2014

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt MS - Atlas in ontvangst

Op 28 mei, Wereld MS Dag, neemt Hare Majesteit Koningin Máxima bij Stichting MS Research in Voorschoten de eerste Nederlandse uitgave van de Internationale MS-Atlas in ontvangst.

Ook laten op deze dag olympische schaatsbroers Michel en Ronald Mulder, volkszanger Wolter Kroes en tal van medici, politici, patiënten en ‘ambassadeurs’ van de Stichting MS Research iedereen in Nederland weten dat er meer geld nodig is voor onderzoek naar multiple sclerose (MS). De oorzaak van MS is nog niet bekend en daardoor is deze ziekte nog steeds niet te genezen. Daarom is meer onderzoek nodig. Om hier aandacht voor te vragen luiden de schaatsbroers Mulder de beursgong, bezoekt Wolter Kroes binnen 24 uur per trein alle provincies en zingt zijn WK-lied op stations. Ook wordt het publiek opgeroepen ‘MS’ te sms-en naar 4333 en daarmee automatisch 3 euro per bericht te doneren.

Schaatsbroers Mulder luiden de beursgong  

Schaatsbroers Mulder luiden de beursgong

Het is de eerste keer dat een tweeling de beursgong luidt. Daarmee geven de broers de officiële aftrap van de Nederlandse editie van Wereld MS Dag, die in meer dan 70 landen ter wereld wordt georganiseerd. Vanaf dat moment mogen de Mulder broers zich ook officieel ambassadeurs van de Stichting MS Research noemen.

Michel en Ronald Mulder beantwoorden jouw #MSvraag!

Ook benieuwd naar wat Michel en Ronald Mulder gaan doen om MS onder de aandacht te brengen? Of wil je meer over hun persoonlijke betrokkenheid met MS weten? Op de vooravond van Wereld #MSdag vertellen ze je dit graag via Twitter. Vraag Olympische winnaars @muldermichel en @mulderronald ook het schaatspak van het lijf tijdens de MS Twitterchat op dinsdag 27 mei van 20:30 tot 21:30 uur en gebruik de hashtag #MSvraag. Vragen stellen kan vanaf nu!

Treintour Wolter Kroes met optredens WK-lied  

Treintour Wolter Kroes met optredens WK-lied

Zij zijn niet de enigen die op Wereld MS Dag het publiek om hulp vragen de MS-puzzel op te lossen. Wolter Kroes, ook ambassadeur van de Stichting MS Research, bezoekt binnen 24 uur alle 12 provincies per trein, verzorgt optredens op een aantal stations en deelt gratis jeugdboeken over MS uit.

Presentatie Internationale MS-Atlas  

Presentatie Internationale MS-Atlas

Tegelijkertijd wordt tijdens een MS-seminar bij de Stichting MS Research in Voorschoten de eerste Nederlandse uitgave van de Internationale MS-Atlas overhandigd aan Hare Majesteit Koningin Máxima. In deze MS-Atlas zijn nieuwe feiten en cijfers over MS in Nederland en in de wereld in kaart gebracht.

 

Volg de activiteiten op Wereld MS Dag via de website van Stichting MS Research,  Facebook en  Twitter! Like Stichting MS Research op Facebook en maak kans op 2 kaarten voor het concert van Wolter Kroes op 11 september in Bloemendaal.

Hare Majesteit Koningin Máxima neemt MS - Atlas...