A A tekstgrootte:

Amsterdamse Bos Golftoernooi 2018

10 juli 2018

Amsterdamse Bos Golftoernooi 2018

Dit unieke evenement wordt jaarlijks georganiseerd door Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn en is inmiddels een begrip. Het is de enige mogelijkheid om in het prachtige Amsterdamse Bos een balletje te slaan. Het staat  vanwege de specifieke omstandigheden bij de enthousiaste deelnemers van de afgelopen jaren dan ook bekend als “First Amsterdam Rough Tournament”.

De opbrengst van de toernooien in 2017, 2018 en 2019, komt volledig ten goede aan het onderzoek van de Nederlandse Hersenbank. Het geld wordt besteed aan speciaal onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Hanneke Geut is neurowetenschapper en promovenda op de ziekte van Parkinson. Ze werkt deeltijd voor De Nederlandse Hersenbank én voor VUmc aan een onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen. Hanneke Geut onderzoekt met name hoe vaak en waarom dit misgaat bij de ziekte van Parkinson en gerelateerde dementie. Met een verklaring van die verschillen kan het belang van postmortaal onderzoek worden onderbouwd.

Het was een fantastische dag met veel zon en enthousiaste deelnemers. De opbrengst van de na afloop gehouden veiling was boven verwachting, € 52.500 !!!

De NHB bedankt de Rotary club Aalsmeer-Uithoorn, alle vrijwilligers, de sponsoren, met name de nieuwe hoofdsponsor van het evenement, LARGO. LARGO is een luxe vakantielabel, voor meer info zie www.largoresorts.nl

 

Amsterdamse Bos Golftoernooi 2018