A A tekstgrootte:

Amsterdamse Bos Golf toernooi een groot succes

3 juli 2019

Amsterdamse Bos Golf toernooi een groot succes

Dinsdagavond 2 juli overhandigde Erik Schuiteman van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn in het Amsterdamse Bos een cheque van €60.000 aan Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank (NHB). Het geld wordt besteed aan onderzoek naar de verschillen tussen een medische diagnose bij leven en het beeld dat de hersenen na overlijden tonen, vooral bij de ziekte van Parkinson.

Het bedrag werd dinsdag bijeengebracht tijdens de negende editie van het Amsterdamse Bos Golf. De leden van de Rotary Club hadden in samenwerking met het Amsterdamse Bos het bos voor 1 dag omgetoverd in een heuse 18 holes golfbaan. Ruim 100 golfers kwamen tijdens de ronde door het bos bij verschillende uitdagingen en verrassende obstakels tegen. Naast het toernooi was er in de middag ook nog een golf clinic. De dag werd afgesloten met een veiling en een loterij. 

De afgelopen drie jaar is de Hersenbank het goede doel geweest van het Amsterdamse Bos Golftoernooi. In totaal is daarmee €155.000 opgehaald. “Het blijkt dat de diagnoses bij leven van neurologische aandoeningen regelmatig niet overeenkomen met het beeld wat we in de hersenen aantreffen na overlijden. Dankzij de donaties van de Rotary Club Aalsmeer-Uithoorn kan de Hersenbank onderzoeken hoe vaak en waarom dit gebeurt, in het bijzonder bij de ziekte van Parkinson en gerelateerde dementie en zodoende het belang van postmortaal onderzoek onderbouwen”, aldus Inge Huitinga.

De NHB bedankt de Rotary club Aalsmeer-Uithoorn, alle vrijwilligers, deelnemers, sponsoren, en de hoofdsponsor van het evenement: LARGO

Foto: NHB directeur Inge Huitinga en Ruud Hogenboom van de Rotary Club Uithoorn-Aalsmeer.

 

Amsterdamse Bos Golf toernooi een groot succes