A A tekstgrootte:

Gezocht: Gezonde proefpersonen voor hersenonderzoek

7 september 2015

Gezocht: Gezonde proefpersonen voor hersenonderzoek

VU/VUmc in Amsterdam zoekt gezonde personen voor deelname aan onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Voor deelname maakt het niet uit of u hersendonor bent bij de Nederlandse Hersenbank of niet. De NHB is niet betrokken bij het onderzoek. Hieronder vindt u de beschrijving van het onderzoek door de onderzoekers.

Waarom? Vanuit de VU/VUmc in Amsterdam zijn we gestart met een onderzoek naar beloning, aandacht en de hersenstof dopamine bij mensen met de ziekte van Parkinson. Hiervoor gebruiken wij de MRI scanner om hersenactiviteit te meten. Voor het onderzoek willen wij een groep patiënten met Parkinson vergelijken met een groep vergelijkbare controle personen.

Via deze weg willen wij u daarom vragen om (als gezonde proefpersoon) mee te doen aan onze studie.

Wat? U wordt uitgenodigd op de VU voor een (neuro)psychologisch onderzoek van ongeveer 2 uur. Vervolgens plannen we in overleg met u een afspraak in voor een bezoek aan de MRI scanner op het VUmc, waar u ook ongeveer 2 uur aan kwijt bent. De MRI scanner meet uw hersenactiviteit, terwijl u een taak uitvoert. Het is een grote machine met een soort tunnel, waar u tot uw middel in geschoven wordt. Voor de deelname ontvangt u een bescheiden financiële vergoeding.

Voor wie? U kunt meedoen als u tussen de 40 en 70 bent, en rechtshandig.

Door wie? De VU-onderzoekers die direct bij dit onderzoek betrokken zijn, staan u graag te woord om vragen te beantwoorden: Gwenda Engels is te bereiken op g.engels@vu.nl of via telefoonnummer 020-5988843, Brónagh McCoy (Engelstalig) is te bereiken op b.mccoy@vu.nl. U kunt ook contact opnemen om gewoon eens te informeren. Wij sturen u graag een uitgebreide informatiebrief op.

De VU-onderzoekers die direct bij dit onderzoek betrokken zijn voor een (neuro)psychologisch onderzoekDe VU-onderzoekers die direct bij dit onderzoek betrokken zijn voor een (neuro)psychologisch onderzoek

Gezocht: Gezonde proefpersonen voor hersenonder...